GÉPÍRÁSTANÁR

Már mindenki a számítógép billentyűzetén játszik, dolgozik - és még mindig nem tanuljuk az iskolában a gépírást? - Néhány érv a tízujjas vakírás mellett - Tanuld meg az olvasva írás technikáját!

A gépírás tanulásának előnyei diszgráfiás, diszlexiástanulók számáraAz ép intellektusú tanulók 20-25%-a szenved valamilyen idegrendszeri funkcionális zavarban, mely a tanuláshoz szükséges képességek nem megfelelő működéséhez vezethet. Ez az állapot azonban nem megfordíthatatlan folyamat. Megfelelő időben, megfelelő ideig, megfelelő minőségű, egyénre szabott fejlesztés segítségével akár teljes javulás is elérhető. E fejlesztés fontos eszköze lehet a tapasztalatok alapján a gépírás szakemberrel való tanulása.

 A közoktatásban tanuló diszgráfiások szakvélemény alapján használhatnak az iskolában szövegszerkesztőt kézírás helyett, diszlexiás tanulók számára az írásbeli beszámolón lehetővé kell tenni az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszköz (írógép, számítógép stb.) alkalmazását.

 A felsőoktatásban tanuló diszlexiás--diszlexiás hallgató részére az írásbeli beszámolóknál a számítógép használata megengedett, részére a vizsga esetén a szükséges segédeszközöket (pl. írógép, helyesírási szótár, értelmező szótár, szinonima szótát) biztosítani kell.

 Felnőtt korban is, ha a kézírás gondot jelent, a legjobb segítség a számítógép lehet. Manapság könnyű laptopot magával hordani az embernek, és a diszlexiások így használhatják fogalmazások megírásakor, jegyzeteléskor, vagy bármikor, amikor írniuk kell.

 

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Diszgrafia

http://www.diszlexia.hu

http://esely.elte.hu/diszlexia/jogszabalyok.sh.tml

http://fejlesztopedagogus.5mp.eu

 

 

Egyéni és csoportos gépírástanítás,

hivatalos levelezés tanítása

 

Szegeden: Kaluczkyné Venczler Mária

Jelentkezés:

e-mailen: venczler.maria@gmail.com

telefonon: 06-20-489-2004

 

Pécsett: Radnóti Adél

Jelentkezés:

e-mailen: hangaleda@gmail.com

telefonon: 06-20-33-797-12

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 26
Heti: 8
Havi: 376
Össz.: 39 250

Látogatottság növelés
Oldal: Diszlexiás, diszgráfiás tanulók fejlesztése gépírással
GÉPÍRÁSTANÁR - © 2008 - 2019 - gepirastanar.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »